Canviar la bateria de l’iPhone 15: Guia completa

Canviar la bateria de l'iPhone 15

Canviar la bateria de l’iPhone 15: Guia completa

Amb el llançament de l’iPhone 15 el 2023, Apple va continuar millorant la tecnologia dels seus dispositius, incloent-hi l’eficiència de la bateria. Tanmateix, com passa amb qualsevol dispositiu electrònic, arriba un moment en què la bateria comença a desgastar-se, fet que afecta el rendiment i l’autonomia del telèfon. Si et preguntes com canviar la bateria de l’iPhone 15, aquest article et guiarà pas a pas pel procés, a més de proporcionar-te consells sobre quan és el millor moment per realitzar aquesta tasca i quines opcions tens per fer-ho.

Guia pas a pas per canviar la bateria de l’iPhone 15

Quan és necessari canviar la bateria de l’iPhone 15?

La bateria d’un iPhone, com qualsevol bateria d’ions de liti, té un cicle de vida limitat. A mesura que s’utilitza el telèfon, la capacitat màxima de la bateria es va reduint. Apple recomana considerar el canvi de la bateria quan la capacitat cau per sota del 80%. Per verificar la salut de la teva bateria a l’iPhone 15, pots seguir aquests passos:

  1. Ves a Configuració.
  2. Selecciona Bateria.
  3. Prem Salut de la bateria i càrrega.
  4. Observa el percentatge de Capacitat màxima.

Si la capacitat està per sota del 80%, és un senyal que el rendiment de la bateria s’ha deteriorat i pot ser necessari canviar-la.

Puc canviar la bateria de l’iPhone 15 jo mateix?

Encara que és tècnicament possible, no es recomana intentar canviar la bateria d’un iPhone pel teu compte, especialment en models recents com l’iPhone 15. Els iPhones moderns estan dissenyats amb un muntatge molt compacte, fet que dificulta accedir a la bateria sense eines especialitzades. A més, obrir el dispositiu sense l’equip adequat pot anul·lar la garantia del producte, danyar components interns o fins i tot afectar la resistència a l’aigua del telèfon.

Si decideixes canviar la bateria pel teu compte, necessitaràs eines com un tornavís Pentalobe, una ventosa, una espàtula i adhesiu especialitzat. Tanmateix, l’opció més segura i recomanada és acudir a un servei autoritzat d’Apple o a un centre de reparació professional.

Opcions per canviar la bateria de l’iPhone 15

1. Servei de reparació d’Apple

La primera manera de canviar la bateria de l’iPhone 15 és a través d’Apple. Pots fer-ho visitant una Apple Store o programant una cita en un centre de servei autoritzat d’Apple. També és possible enviar el teu iPhone per correu perquè Apple el repari.

Avantatges:

  • Garantia que les peces utilitzades són originals.
  • La feina serà realitzada per professionals certificats.
  • L’iPhone mantindrà la seva resistència a l’aigua i a la pols després de la reparació.

Desavantatges:

  • És l’opció més cara.
  • Pot trigar diversos dies depenent de la disponibilitat de cites o l’enviament.

2. Centres de reparació autoritzats per Apple

Una altra opció tan interessant com l’anterior és acudir a un centre de reparació autoritzat, també conegut com a IRP. Aquests llocs compten amb la certificació d’Apple per realitzar reparacions utilitzant peces originals i seguint les normes de qualitat de l’empresa.

Com a principal avantatge d’aquest sistema, a part d’estar utilitzant recanvis originals de la marca, hi ha el fet que la reparació es farà de manera més ràpida i propera.

3. Reparació de tercers

En alguns casos, pots optar per centres de reparació no autoritzats que ofereixen canvis de bateria a un preu més econòmic. Tanmateix, és important tenir en compte els riscos associats amb aquesta opció:

  • Peces no originals: Podrien utilitzar bateries de menor qualitat o no certificades.
  • Risc per a la garantia: Utilitzar un servei de tercers pot invalidar qualsevol garantia restant del dispositiu.
  • Possibles problemes de funcionament: Si la reparació no es realitza correctament, podria haver-hi problemes de rendiment o fins i tot seguretat.

Quant costa canviar la bateria de l’iPhone 15?

El cost de canviar la bateria de l’iPhone 15 pot variar depenent de l’opció que triïs. A través del servei d’Apple, el preu sol rondar els 99 € si el dispositiu ja no està cobert per la garantia o AppleCare+. Tanmateix, si tens AppleCare+, el canvi de bateria pot ser gratuït o tenir un cost reduït.

En serveis de tercers, el preu pot variar entre 40 € i 80 €, depenent de la qualitat de les peces utilitzades i els costos de cada taller.

Consells per prolongar la vida útil de la bateria de l’iPhone 15

Abans d’arribar al punt de necessitar un canvi de bateria, pots seguir alguns consells per prolongar la vida útil de la bateria del teu iPhone 15.

  1. Evita temperatures extremes: No exposis l’iPhone a calor o fred extrems, ja que això pot danyar la bateria.
  2. Activa el Mode de Baix Consum: Quan no necessitis un rendiment elevat, pots activar aquest mode des de la configuració de bateria per estalviar energia.
  3. Utilitza carregadors originals: Els carregadors no certificats poden afectar la salut de la bateria a llarg termini.
  4. Mantén el programari actualitzat: Les actualitzacions d’iOS sovint inclouen millores en l’eficiència energètica.

Si necessites canviar la bateria de l’iPhone 15, busca garanties

Canviar la bateria del teu iPhone 15 és un procés que, encara que necessari en algun moment, s’ha de realitzar amb cura per evitar danyar el dispositiu. Encara que ho pots fer pel teu compte si tens experiència, el més segur és recórrer a un servei autoritzat d’Apple per garantir que el teu iPhone continuï funcionant correctament.

¿El teu iPhone està mostrant senyals que necessita un canvi de bateria? Considera les teves opcions i mantén el teu dispositiu funcionant al màxim nivell!