Com saber si les peces d’un iPhone usat són originals?

Com saber si les peces d'un iPhone usat són originals?

Com saber si les peces d’un iPhone usat són originals?

Comprar un iPhone usat pot ser una excel·lent manera d’estalviar diners, però també comporta el risc que algunes peces hagin estat substituïdes per altres no originals. Això, com és obvi, pot fer que el dispositiu perdi valor i no sempre el venedor voldrà que tinguis aquesta informació per endavant. A continuació, t’ofereixo una guia completa per verificar l’autenticitat de les peces d’un iPhone usat.

T’expliquem com saber si les peces d’un iPhone són originals o no

Des de les darreres actualitzacions d’iOS, és força fàcil conèixer l’autenticitat de determinades peces de l’iPhone, encara que en altres casos la qüestió no és tan senzilla. Et donarem una sèrie de pautes que t’ajudaran a fer les comprovacions oportunes. I recorda: si no ho tens clar o tens dubtes, pots contactar amb nosaltres i estarem encantats d’ajudar-te.

Verificació a través d’iOS

Des de la passada actualització iOS 15.2, Apple va facilitar força la comprovació de l’autenticitat de les peces en un iPhone. Segueix aquests senzills passos:

  1. Accedeix als Ajustos: Ves a “Configuració” en el teu iPhone.
  2. Informació del dispositiu: Selecciona “General” i després “Informació”.
  3. Historial de peces i serveis: En aquesta secció, trobaràs l’historial de serveis i peces del dispositiu. Les peces substituïdes apareixeran llistades, i podràs veure si són originals d’Apple. Les peces originals es mostraran amb l’etiqueta “Peça original d’Apple”. Aquí serà molt senzill comprovar si alguna peça ha estat substituïda per una altra compatible.

Ús d’eines de verificació

A més de la verificació a través del propi sistema operatiu de l’iPhone, també existeixen eines específiques que poden ajudar-te a fer la comprovació:

  1. Eines de tercers, com 3uTools o M360: Aquests programes permeten revisar detalladament les peces de l’iPhone, entre altres funcionalitats. El primer és gratuït i el segon, d’ús professional, és el que solem utilitzar en el servei tècnic de Dr Frog per fer aquest tipus de comprovacions.
  2. Lloc web d’Apple: Utilitza l’eina de verificació de números de sèrie al lloc web oficial d’Apple per confirmar l’autenticitat de components com la pantalla i la bateria. Simplement introdueix el número de sèrie del component i verifica si coincideix amb els registres d’Apple.

Inspecció física i funcional

És crucial examinar tant l’aparença física com el funcionament de l’iPhone. Perquè, a part de conèixer si els components del dispositiu són originals o no, també convé que comprovis el seu estat i si presenten algun dany que pugui afectar el seu funcionament. Això és més una qüestió de seguretat per a la compra que una altra cosa, però també convé tenir-ho en compte.

  1. Verifica el número de model i de sèrie: A “Ajustos” → “General” → “Quant a”, pots trobar el número de model i de sèrie. El número de model pot indicar si l’iPhone és nou (M), recondicionat (F), substituït (N) o personalitzat (P).
  2. Revisió de components físics: Examina la qualitat de l’assemblatge, els logotips d’Apple i els components físics com els cargols Pentalobe i el connector Lightning. Les peces originals han de coincidir amb les especificacions d’Apple pel que fa a disseny i funcionalitat.

En resum, com saber si les peces d’un iPhone usat són originals?

En aquest article hem fet un breu repàs als principals recursos disponibles per saber si les peces d’un iPhone usat han estat canviades per peces compatibles o són originals. Ja sigui a través del propi sistema operatiu d’iOS, amb eines de tercers o fins i tot amb una revisió física, és important que coneguis aquest detall abans de comprar un iPhone usat, ja que el seu valor es pot veure molt afectat si les peces que munta no són les originals d’Apple o no estan en bones condicions.

Per mencionar també alguna característica addicional, algunes funcions de seguretat, com Face ID i Touch ID, només s’activen si els components són originals i han estat calibrats correctament per Apple. Això assegura que no només estàs rebent peces autèntiques, sinó també que la seguretat i el rendiment del dispositiu no es vegin compromesos.

En qualsevol cas, si tens dubtes, la nostra recomanació és que vagis a un reparador d’iPhone de confiança i sol·licitis una revisió del dispositiu abans de fer la compra. Així podràs esvair qualsevol dubte que tinguis i assegurar-te que estàs fent la compra correcta.