Reparació de placa base de Mac i PC a Dr Frog

Reparació de placa base de Mac i Pc

Reparació de placa base de Mac i PC a Dr Frog


Un error en la placa base simplifica una sèrie de fallades que podria tenir un ordinador. Que un ordinador no s’encengui podria ser causat per diferents avaries; aquestes avaries de vegades es poden reparar substituint components integrats a la placa base que estan danyats. O, si el mal és molt greu, es recorre al canvi de la placa base completa. Al final, canviar una placa base d’un ordinador és com canviar el motor d’un cotxe. Avui t’explicarem els principals problemes que soluciona la reparació de la placa base de Mac o PC i el preu de les reparacions més comunes.

Però abans que res, et recordem que no tots els serveis tècnics de reparació de Mac poden oferir un servei especialitzat de reparació de placa base de Mac i PC a Barcelona. Afortunadament, els tècnics de Dr Frog tenen bastants anys d’experiència en reparacions complexes d’aquest tipus. El teu Mac estarà en bones mans amb nosaltres.

Problemes habituals que es solucionen amb la reparació de placa base de Mac i PC

 • Curts circuits: Un curt circuit pot ocórrer quan hi ha un contacte directe entre dos punts de la placa base que no haurien d’estar connectats. Això pot ser causat per danys físics a la placa, com caigudes o cops forts.
 • Vessament de líquids: El vessament de líquids, com aigua, cafè, refrescos, etc., és una de les causes més comunes de danys a la placa base. Els líquids poden corroir els components electrònics i causar curts circuits. En aquests casos, no sempre és possible la reparació de la placa base i sovint cal recórrer a la substitució completa de la placa base del teu Mac o PC.
 • Sobreescalfament: Que el sistema de refrigeració estigui obstruït o l’ús intensiu de la CPU pot provocar un sobreescalfament a la placa base, cosa que pot danyar els components.
 • Danys per electricitat estàtica: L’electricitat estàtica pot danyar els components sensibles de la placa base si no es manipula correctament, per exemple, en tocar components sense estar descarregat adequadament.
 • Problemes d’alimentació elèctrica: Un carregador defectuós pot causar problemes a la placa base que requereixin una reparació específica.
 • Fallada de components: Els components individuals de la placa base, com els condensadors, resistències, xips de memòria, etc., poden fallar per desgast, envelliment o defectes de fàbrica.
 • BIOS corrupte: El BIOS és essencial per al funcionament de la placa base. Si es corromp per alguna raó, pot fer que la placa base no funcioni correctament.
 • Connectors danyats: Els connectors a la placa base, com els de la RAM, els ports USB, el connector d’alimentació, etc., poden danyar-se, cosa que pot causar problemes de connexió o alimentació.
 • Defectes de fabricació: Encara que poc comuns, els defectes de fabricació poden causar problemes a la placa base des del moment en què es munta el dispositiu.

Als equips MacBook és comú que tinguin fallades de placa per sobreescalfament o carregadors en mal estat, o per desgast dels components individuals de la placa base, com condensadors, resistències, xips de memòria, etc.

Preus orientatius de la reparació de placa base de Mac i PC

El cost de la reparació o substitució de la placa base de l’ordinador dependrà de diferents factors, com el model de l’equip, l’any de fabricació i el tipus de reparació necessària. La nostra recomanació és que portis el teu Mac o el teu PC a qualsevol de les nostres dues botigues de Barcelona. Un dels nostres tècnics farà una revisió del teu equip i t’indicarà la reparació necessària i el preu d’aquesta.

A tall orientatiu, aquí pots trobar els preus més habituals de la reparació de placa base de Mac i PC:

 • Reparar placa base o canviar una placa base d’un MacBook Pro, MacBook Air fins al 2019 podria costar entre 199€-399€.
 • En els iMacs, el més comú és el sistema de l’alimentació (font d’alimentació), que sol ser causat per pujades de tensió, la connexió d’energia en mal estat o simplement pel desgast dels components individuals de la placa base, com condensadors, resistències, xips de memòria, etc. Però també és comú que tinguin problemes amb la gràfica pel sobreescalfament. Reparar placa base o canviar una placa base d’iMac fins al 2019 podria costar entre 199€-399€.
 • A la gamma portàtil Windows, el més comú són fallades de BIOS que són causades per males actualitzacions de la mateixa BIOS, mala alimentació o carregador, o per desgast dels components individuals de la placa base, com condensadors, resistències, xips de memòria, etc.
 • Els ordinadors de torre o ordinadors de sobretaula el més comú són fallades de BIOS causades per males actualitzacions de la mateixa BIOS, danys per electricitat estàtica en intentar fer una ampliació de RAM, canvi de disc dur, etc. Reparar placa base o canviar una placa base d’un ordinador portàtil o ordinador de sobretaula Windows podria costar des de 149€.


En resum, podem dir que la reparació de la placa base d’un ordinador és una de les reparacions més complexes, tant en Mac com en PC. Però, al contrari del que pugui semblar, el seu cost no és tan elevat i garanteix el correcte funcionament de l’equip, donant resposta a una gran quantitat de problemes i fallades habituals en un ordinador.

Novament, et recomanem que, si detectes alguna fallada al teu Mac o PC i penses que pot estar relacionada amb la placa base de l’equip, busquis un servei tècnic especialitzat i que et pugui garantir una correcta reparació. Si es tracta d’un Mac, un reparador autoritzat d’Apple com Dr Frog podrà oferir-te sempre la màxima garantia.